Ga terug Email Link
franse crêpes

Vegan Franse crêpes

Heerlijke flinterdunne Franse crêpes met chocolade saus en gevriesdroogde frambozen.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang lunch, Ontbijt
Porties 12 kleine crêpes

Equipment

  • Koekenpan of crêpepan

Ingrediënten
  

  • 180 gr bloem
  • 225 ml ongezoete amandelmelk
  • 225 ml spa rood
  • 1 el maïzena
  • Snufje zout
  • 2 el zonnebloem olie
  • 1 el suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 3 el vegan boter om in te bakken

Toppings

  • 30 gr pure chocolade (vegan)
  • 1 tl kokosolie
  • Handje gevriesdroogde frambozen
  • Kokosrasp

Instructies
 

  • Doe alle droge ingrediënten in een kom en vervolgens alle natte ingrediënten in een andere kom.
  • Voeg de kom met natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng alles door elkaar. Dit mag ook kort met een elektrische handmixer.
  • Smelt een klontje boter in de koekenpan en schenk een lepeltje van het beslag in de pan. Draai de pan direct rond, zodat de crêpe heel dun wordt.
  • Zodra de bovenkant 'droog' is, kan je de crêpe heel voorzichtig omdraaien met een dunne spatel.
  • Herhaal dit voor alle crêpes en smelt ondertussen de chocolade met een lepeltje kokosolie au bain marie.
  • Vouw driehoekjes van de crêpes, leg ze op een bord en bestrooi met de toppings.
  • Enjoy!
Trefwoord crêpes