Vegan Franse crêpes
Heerlijke flinterdunne Franse crêpes met chocolade saus en gevriesdroogde frambozen.
Bereidingstijd 30 minuten min
- 180 gr bloem
- 225 ml ongezoete amandelmelk
- 225 ml spa rood
- 1 el maïzena
- Snufje zout
- 2 el zonnebloem olie
- 1 el suiker
- 1 tl vanille extract
- 3 el vegan boter om in te bakken
Toppings
- 30 gr pure chocolade (vegan)
- 1 tl kokosolie
- Handje gevriesdroogde frambozen
- Kokosrasp
Doe alle droge ingrediënten in een kom en vervolgens alle natte ingrediënten in een andere kom.
Voeg de kom met natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng alles door elkaar. Dit mag ook kort met een elektrische handmixer.
Smelt een klontje boter in de koekenpan en schenk een lepeltje van het beslag in de pan. Draai de pan direct rond, zodat de crêpe heel dun wordt.
Zodra de bovenkant 'droog' is, kan je de crêpe heel voorzichtig omdraaien met een dunne spatel.
Herhaal dit voor alle crêpes en smelt ondertussen de chocolade met een lepeltje kokosolie au bain marie.
Vouw driehoekjes van de crêpes, leg ze op een bord en bestrooi met de toppings.
Enjoy!