Ga terug Email Link
funchi fries

Antilliaanse funchi fries

Deze heerlijke krokante frietjes van maïsmeel zijn de perfecte Antilliaanse snack!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 25 minuten
Gang Bijgerecht, snack
Porties 3 personen

Equipment

  • Kookpan / friteuse

Ingrediënten
  

  • 700 ml water
  • 200 gr maïsmeel
  • 25 gr plantaardige boter
  • 2 el complete seasoning kruiden
  • Snufje zout
  • 700 ml zonnebloemolie om in te frituren

Instructies
 

  • Doe 700 ml water in een pan en breng het aan de kook.
  • Voeg beetje bij beetje het maïsmeel toe en blijf goed roeren. Zet het vuur laag.
  • Voeg ondertussen de boter en de kruiden toe en blijf roeren totdat je een stijf beslag hebt. Let op: het beslag moet niet te stijf zijn.
  • Doe het beslag in en cakevorm en bedek het met aluminiumfolie. Laat het vervolgens ongeveer 2 uurtjes afkoelen.
  • Snijd de funchi in plakjes en vervolgens in frietjes en verhit ondertussen de zonnebloemolie.
  • Frituur de frietjes in enkele minuten goudbruin en krokant. Let op: doe niet te veel frietjes in één keer in de pan, want dan gaan ze aan elkaar plakken.
  • Laat de frietjes uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met wat zout en eventueel nog wat complete seasoning kruiden.
Trefwoord funchi