Ga terug Email Link
Boerenkool salade

Boerenkoolsalade met komkommer, aardbei, avocado en cashew

Een heerlijke zomerse en frisse boerenkoolsalade met komkommer, aardbei, avocado, cashewnoten en een tahin dressing.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, lunch
Porties 4 personen

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 150 gr boerenkool
  • avocado
  • ½ komkommer
  • 30 gr cashewnoten
  • 7 grote aardbeien
  • Handje hennepzaad
  • Snufje zout voor de boerenkool
  • Scheutje olijfolie

Dressing

  • 2 tl tahin
  • 2 tl soja saus
  • Snufje gember
  • 2 tl citroensap
  • 3 el olijfolie
  • 3 tl agave siroop

Instructies
 

  • Snijd de aardbeien in plakjes, de komkommer in maantjes of blokjes en de avocado in blokjes.
  • Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de boerenkool zo'n 2 minuten. Strooi er ook wat zout overheen.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten in een kommetje te mengen.
  • Rooster de cashewnoten heel kort in een koekenpan.
  • Doe de boerenkool in een saladekom en voeg de aardbeien, avocado, komkommer en cashewnoten toe. Strooi vervolgens wat hennepzaad en de dressing er overheen.
Trefwoord boerenkool, salade