Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking, laat daarna afkoelen en meng met 3 el rijstazijn.
Laat de tofu ongeveer een kwartiertje uitlekken door het in een theedoek te rollen en er iets zwaars op te leggen.
Snijd de tofu in stukken en meng met 1 el maizena.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en bak de tofu in ongeveer 20 minuten krokant. Keer regelmatig om zodat de tofu blokjes aan alle kanten krokant zijn. Zet daarna even apart.
Pers de knoflook en fruit dit kort in een steelpan. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten voor de tofu saus toe (behalve het maizena mengsel) en verwarm dit. Zet het vuur laag en voeg vervolgens het maizena mengsel toe, blijf goed roeren totdat de saus dik wordt.
Schenk de saus over de tofu en bestrooi met sesamzaadjes.
Snijd de komkommer, radijsjes en avocado ondertussen in stukjes.
Maak de poke bowl dressing door alle ingrediënten te mengen in een kommetje.
Verdeel de rijst over twee kommetjes en leg hier bovenop de groenten, tofu, zwarte sesamzaadjes, gebakken uitjes en dressing.
Enjoy!