Spoel de jackfruit goed af wanneer je jackfruit in brine koopt. Trek de stukken jackfruit vervolgens uit elkaar en haal de zaden en harde stukken eruit.
Doe het water en de kruiden in een pan, voeg de jackfruit toe en breng aan de kook. Laat dit 20 minuten zachtjes koken.
Meng de maïzena en 2 el water en voeg dit toe aan de pan met jackfruit en roer alles goed door elkaar. Laat dit nog enkele minuten mee sudderen.
Giet het overtollige water af en laat de jackfruit heel even afkoelen. Het hoeft niet volledig afgekoeld te zijn.
Scheur een stuk vershoudfolie af, leg een flinke lepel jackfruit hierop en vorm er een burger van. Wikkel dit in de vershoudfolie en herhaal dit totdat de jackfruit op is. Leg de jackfruit burgers voor ongeveer 2,5 uur in de diepvries.
Maak ondertussen de Jamaican jerk kruidenmix door alle kruiden te mengen.
Doe de ongezoete soja melk in een kommetje en de bloem met 2 el kruidenmix in een andere kom. Verhit ondertussen de zonnebloemolie.
Haal de burgers uit de vriezer, haal de folie eraf en dip ze heel snel in de melk en vervolgens in het mengsel van bloem en kruiden. Doe dit nog een keer en frituur de burger vervolgens totdat deze goud bruin van kleur is. Herhaal dit een voor een voor alle 4 de burgers.
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Meng de overgebleven kruidenmix met 4 el olijfolie en smeer dit met een kwastje op de gefrituurde burgers.
Zet de burgers met de kruidenpasta voor 10 minuten in de oven. Serveer vervolgens op een hamburgerbroodje of met rijst. Enjoy!