Ga terug Email Link
Pittige udon noodles

Pittige udon noodles

Pittige udon noodles met paksoi, paprika en kastje champignons. Helemaal vegan en binnen 20 minuten klaar!
Bereidingstijd 20 minuten
Gang diner
Porties 2 personen

Equipment

  • Koekenpan of wokpan
  • Steelpan
  • Kookpan

Ingrediënten
  

  • 1 pak Hakubaku biologische udon noodles (ah)
  • 250 gr kastanje champignons
  • 1 paksoi
  • 1 rode paprika
  • ½ teentje knoflook
  • 1 el olijfolie

Saus

  • el soja saus
  • 2 el black vinegar (Chinkiang vinegar)
  • 4 tl sesamolie
  • ½ teentje knoflook
  • ½ rode peper (eventueel met zaadjes)
  • 2 el pindakaas
  • 1 el ketjap
  • 3 tl suiker
  • 1 el agave siroop
  • 1 tl madame jeanette sambal
  • ½ el olijfolie

Garnering

  • 2 el sesamzaadjes
  • Bosui
  • 2 el Gebakken uitjes

Instructies
 

  • Kook de noodles gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd ondertussen de paksoi, champignons, rode paprika, bosui, rode peper en knoflook. De knoflook en rode peper mogen heel fijn gesneden worden.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan, fruit de knoflook kort en voeg de paprika en champignons toe. Wanneer alles bijna gaar is voeg je de paksoi toe en bak je dit nog kort mee.
  • Giet de noodles af en spoel ze met koud water.
  • Maak de saus door een halve eetlepel olijfolie te verhitten in een steelpannetje. Fruit de peper en knoflook kort en voeg vervolgens alle overige ingrediënten voor de saus toe. Zet direct het vuur uit.
  • Doe de noodles bij de pan met groenten, zet het vuur uit en voeg de saus toe. Meng alles goed door elkaar, verdeel de noodles over twee borden en garneer met sesamzaadjes, bosui en gebakken uitjes.
Trefwoord noodles