Pasta met vegan rode pesto
Een rijk gevulde pasta met homemade vegan rode pesto!
Bereidingstijd 20 minuten min
Rode pesto
- 130 gr zongedroogde tomaten
- 60 ml olijfolie
- 6 gr basilicum (ongeveer 2 handjes)
- 1 teentje knoflook
- ¼ tl peper
- 2 el pijnboompitten
Pasta
- 1 pak rode linzen penne AH (250 gr)
- 85 gr gerookte paprika
- 100 gr spinazie
- 150 gr tomaatjes (+ 1 el olijfolie, peper en zout)
- Handje zwarte olijven
- ¼ blokje vegan feta
Kook de rode linzen pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Besprenkel de tomaatjes met olijfolie, peper en zout en rooster ze 10 minuten in de oven op 200 graden.
Maak ondertussen de rode pesto door alle ingrediënten te mengen in een blender.
Snijd de geroosterde paprika in stukjes, brokkel de feta en bak de spinazie ondertussen heel kort (2 minuten).
Giet de pasta af en meng de rode pesto, de groentes en vegan feta door de pasta.
Trefwoord glutenvrij, pasta, rodepesto