Ga terug Email Link
Pasta met rode pesto

Pasta met vegan rode pesto

Een rijk gevulde pasta met homemade vegan rode pesto!
Bereidingstijd 20 minuten
Gang diner

Equipment

  • Blender
  • Kookpan
  • Oven

Ingrediënten
  

Rode pesto

  • 130 gr zongedroogde tomaten
  • 60 ml olijfolie
  • 6 gr basilicum (ongeveer 2 handjes)
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ tl peper
  • 2 el pijnboompitten

Pasta

  • 1 pak rode linzen penne AH (250 gr)
  • 85 gr gerookte paprika
  • 100 gr spinazie
  • 150 gr tomaatjes (+ 1 el olijfolie, peper en zout)
  • Handje zwarte olijven
  • ¼ blokje vegan feta

Instructies
 

  • Kook de rode linzen pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Besprenkel de tomaatjes met olijfolie, peper en zout en rooster ze 10 minuten in de oven op 200 graden.
  • Maak ondertussen de rode pesto door alle ingrediënten te mengen in een blender.
  • Snijd de geroosterde paprika in stukjes, brokkel de feta en bak de spinazie ondertussen heel kort (2 minuten).
  • Giet de pasta af en meng de rode pesto, de groentes en vegan feta door de pasta.
Trefwoord glutenvrij, pasta, rodepesto