Crumble bars met blauwe bessen (vegan)
Heerlijke vegan crumble bars met blauwe bessen. Perfect als zoet tussendoortje of samen met een bolletje ijs als dessert.
Bereidingstijd 45 minuten min
Oventijd 40 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 25 minuten min
Deeg
- 180 gr bloem
- 135 gr havermout
- 75 gr rietsuiker (of gewone suiker)
- 1½ tl kaneel
- 230 gr koude boter in blokjes
Blauwe bessen vulling
- 420 gr bevroren blauwe bessen
- 30 gr maïzena
- 1 el citroensap
- 5 el agave siroop
Doe de bloem, suiker, havermout en kaneel in een kom en meng alles door elkaar. Voeg de blokjes boter toe en kneed alles met je handen totdat er geen blokjes boter meer zichtbaar zijn.
Bekleed een bakvorm van 22x22 met bakpapier en verdeel ¾ van het deeg gelijkmatig over de bodem, druk goed aan.
Doe alle ingrediënten voor de blauwe bessen vulling in een kom en meng goed door elkaar. Verdeel dit mengsel over de bodem van de crumble bars.
Verkruimel het resterende deel van het deeg over de blauwe bessen vulling. Dit hoeven geen fijne kruimels te zijn.
Zet de bakvorm nu een half uurtje in de koelkast en verwarm de laatste 5 minuten de oven voor op 180 graden.
Zet de bakvorm met crumble bars 40 minuten in de oven en laat het afkoelen voordat je ze gaat snijden.
Trefwoord blauwebessen, zoetigheid