Laat de kikkererwten goed uitlekken en snijd de rode ui en wortel in grove stukken.
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Doe de kikkererwten, wortel, ui en peterselie in de foodprocessor en maal fijn. Het mengsel mag best nog wat structuur hebben, dus helemaal fijn malen is niet nodig.
Doe het kikkererwten mengsel in een kom en voeg hier de kruiden, bloem en paneermeel aan toe. Meng alles goed door elkaar met een lepel en/of handen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer het bakpapier in met wat olijfolie.
Vorm 4 burgers van het kikkererwten mengsel, leg ze op het bakpapier en smeer de bovenkant ook in met wat olijfolie.
Zet de burgers voor 35 minuten in de oven en draai ze halverwege om.
Laat de burgers daarna kort afkoelen, zodat ze nog iets steviger worden. Beleg ondertussen 4 broodjes met sla en saus. Leg hier bovenop de burgers, komkommer, tomaat, rode ui en eventueel nog wat extra saus.