Ga terug Email Link
jackfruit taco

Jackfruit taco's met barbecuesaus

Heerlijke en super makkelijke jackfruit taco's met barbecue saus, rode kool, avocado, koriander en komkommer.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang diner, lunch
Porties 2 personen

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

Jackfruit

  • 1 blik jackfruit in brine of water
  • 3 el barbecue saus zelfgemaakt of uit de supermarkt
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl chili poeder
  • ¼ tl zout
  • ¼ tl gemalen zwarte peper
  • 1 el olijfolie

Taco's

  • 4 kleine tortilla wraps
  • ¼ komkommer
  • 50 gr rode kool + ½ el rijstazijn
  • ½ avocado
  • Sausje: 75 gr plantaardige yoghurt + ½ tl knoflookpoeder en 1 tl sambal
  • Optioneel: limoen en koriander

Barbecuesaus

  • 250 ml tomatensaus
  • 2 tl olijfolie
  • 75 gr fijngesneden rode ui
  • 2 el appel azijn
  • 1 teentje fijngesneden knoflook
  • 2 el agave siroop
  • ½ tl zout
  • 1 tl mosterdzaadjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl fijngemalen peper
  • 1 tl sambal
  • 2 el liquid smoke te koop bij de meeste toko's en bij Amazing Oriental.

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Open het blik jackfruit, laat het goed uitlekken en pluk de jackfruit vervolgens in stukjes.
  • Verdeel de jackfruit over een bakplaat met bakpapier en strooi hier 1 el olijfolie overheen. Meng de jackfruit even door elkaar.
  • Zet de jackfruit voor 10 minuten uit de oven en mocht je de barbecuesaus zelf maken, maak deze dan ondertussen.
  • Doe 3 el barbecuesaus + alle kruiden over de jackfruit en meng goed door elkaar.
  • Zet de jackfruit nog een keer 10 minuten in de oven. Wanneer je het uit de oven haalt kan je er nog meer barbecuesaus overheen doen. Ik heb nog 2 extra el barbecuesaus gebruikt.
  • Bak de tortilla wraps heel kort aan beiden kanten in een koekenpan zonder olie en maak ondertussen het yoghurt sausje.
  • Doe wat rijstazijn over de (voor)gesneden rode kool en snijd de komkommer + avocado in blokjes.
  • Verdeel de taco's over 2 borden en beleg ze met jackfruit, rode kool, avocado, komkommer en het yoghurtsausje.
  • Optioneel: serveer met koriander en limoen.

Barbecuesaus

  • Verhit de olijfolie in een pan en pannetje de uien en knoflook.
  • Voeg alle andere ingrediënten toe en laat het 5 minuten pruttelen.
  • Laat het geheel even afkoelen en blend het vervolgens tot een gladde saus met een staafmixer of een blender.
Trefwoord jackfruit, taco