Ga terug Email Link
vegan buddha bowl

Vegan buddha bowl

Een super lekkere en makkelijke vegan buddha bowl met bulgur, barbecue kikkererwten en groenten.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang diner
Porties 2 personen

Equipment

  • Kookpan

Ingrediënten
  

  • 1 blik kikkererwten (400 gr)
  • 100 ml water
  • 1 klein maggi blokje
  • 3 el barbecue saus
  • 150 gr bulgur
  • ¼ komkommer
  • 1 avocado
  • 7 radijsjes
  • ¼ (ingemaakte) rode ui
  • Vegan feta kaas Ik gebruik de vegan feta van Violife
  • Optioneel: zwarte sesam zaadjes

Instructies
 

  • Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen alvast de groenten.
  • Doe een scheutje neutrale olie in de pan en bak de kikkererwten heel kort. Voeg vervolgens het water, maggi blokje en de barbecue saus toe. Wanneer het begint te koken, zet je het vuur helemaal laag en laat je het zo'n 15 minuten sudderen. De saus wordt nu wat dikker.
  • Kook ondertussen de bulgur volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Maak de buddha bowl door te beginnen met de bulgur. Daar bovenop leg je alle groenten, de kikkererwten en vegan kaas. Bestrooi eventueel met sesamzaadjes en enjoy!
Trefwoord buddhabowl, kikkererwten, pokebowl