Ga terug Email Link
Broodje gegrilde groenten

Broodje met gegrilde groenten en pesto

Brood met zelfgemaakte vegan pesto en lekker veel gegrilde groenten. Perfect voor een uitgebreid ontbijt of lunch.
Bereidingstijd 40 minuten
Gang lunch
Porties 2 personen

Equipment

  • Oven
  • Blender

Ingrediënten
  

Gegrilde groenten

  • ½ courgette
  • ½ aubergine
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • 3 el olijfolie
  • ½ tl zout
  • ½ tl zwarte peper
  • 2 tl tijm

Overig

  • Ciabatta of ander brood
  • blok vegan feta Violife
  • 30 gr sla
  • 3 el fijngesneden zongedroogde tomaat

Pesto

  • 15 gr verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 1 el limoensap
  • ½ el edelgistvlokken
  • Handje walnoten
  • Snufje peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de groenten in plakjes, doe alles in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie, peper, zout en tijm.
  • Meng alles goed door elkaar en zet de schaal met gegrilde groenten voor 30 minuten in de oven. Meng tussendoor alles nog eens door elkaar.
  • Maak ondertussen de pesto door alle ingrediënten in een blender te mixen. Je kunt natuurlijk ook kant en klare pesto gebruiken.
  • Als de groenten bijna klaar zijn, bak je ook het brood volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd het brood open, besmeer met pesto en leg vervolgens de gegrilde groenten, feta, zongedroogde tomaten en sla op het broodje.
Trefwoord gegrildegroenten, pesto