Broodje met gegrilde groenten en pesto
Brood met zelfgemaakte vegan pesto en lekker veel gegrilde groenten. Perfect voor een uitgebreid ontbijt of lunch.
Bereidingstijd 40 minuten min
Gegrilde groenten
- ½ courgette
- ½ aubergine
- ½ rode paprika
- ½ gele paprika
- 3 el olijfolie
- ½ tl zout
- ½ tl zwarte peper
- 2 tl tijm
Overig
- Ciabatta of ander brood
- ⅓ blok vegan feta Violife
- 30 gr sla
- 3 el fijngesneden zongedroogde tomaat
Pesto
- 15 gr verse basilicum
- 1 teentje knoflook
- 4 el olijfolie
- 1 el limoensap
- ½ el edelgistvlokken
- Handje walnoten
- Snufje peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de groenten in plakjes, doe alles in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie, peper, zout en tijm.
Meng alles goed door elkaar en zet de schaal met gegrilde groenten voor 30 minuten in de oven. Meng tussendoor alles nog eens door elkaar.
Maak ondertussen de pesto door alle ingrediënten in een blender te mixen. Je kunt natuurlijk ook kant en klare pesto gebruiken.
Als de groenten bijna klaar zijn, bak je ook het brood volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd het brood open, besmeer met pesto en leg vervolgens de gegrilde groenten, feta, zongedroogde tomaten en sla op het broodje.
Trefwoord gegrildegroenten, pesto