Kook de spaghetti gaar in ruim kokend water, 1 tl zout en 1 el zonnebloemolie.
Snijd ondertussen 1 hele ui en alle knoflook teentjes fijn en de kouseband in stukken van ongeveer 2 centimeter lang.
Verhit 3 el zonnebloemolie in een koekenpan, fruit de ui en knoflook voor de kouseband en voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe. Laat de kouseband in 10 minuten gaar koken met de deksel op de pan.
Giet de spaghetti af en spoel met koud water om doorgaren te voorkomen.
Verhit in een andere pan 2 el zonnebloemolie en fruit de knoflook en ui voor de bami. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten voor de bami toe, behalve de bami zelf, en meng alles door elkaar. Nu heb je de saus voor de bami.
Voeg de spaghetti toe en meng alles door elkaar, zodat de saus goed is verdeeld.
Snijd de rijpe bakbanaan in plakjes en verhit 2 el zonnebloemolie in een koekenpan. Leg de schijfjes banaan in de pan, zodra de olie goed heet is. Bak ongeveer 2 minuten aan beide kanten totdat de schijfjes goud/bruin zijn.
Verdeel de bami over 4 borden en schep hier de kouseband overheen. Serveer met de bakbanaan en fijngesneden selderij.