Ga terug Email Link
Vegan Garnalen

Vegan garnalen

Wil jij graag iets maken wat een beetje de structuur en smaak van garnalen heeft? Probeer dan eens deze heerlijke vegan garnalen van konings oesterzwammen.
Totale tijd 25 minuten
Keuken Caribisch
Porties 2 personen

Equipment

  • Kookpan
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 2 bakjes konings oesterzwammen
  • 30 ml water + ½ nori vel
  • 3 el soja saus
  • 3 el agave siroop
  • tl knoflookpoeder
  • 1 tl chili vlokken
  • el maizena
  • ½ tl paprikapoeder
  • Scheutje zonnebloemolie om in te bakken

Instructies
 

  • Breng een pan met water aan de kook, verwijder de stelen van de oesterzwammen en kook de stelen 10 minuten.
  • Doe het nori vel en water in een blender, zodat het nori vel fijngemalen wordt. Schenk dit in een kommetje en doe hier 3 el soja saus, 3 el agave siroop, 1 tl knoflookpoeder en 1 tl chili vlokken bij. Meng door elkaar en zet even apart.
  • Snijd een reepje in de lengte uit de oesterzwammen en snijd het vervolgens in blokjes, zodat de vorm op garnalen lijkt.
  • Doe 1 el maizena, 1 tl paprikapoeder en ½ tl knoflookpoeder bij de oesterzwammen en meng dit door elkaar. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pannetje en bak de oesterzwammen ongeveer 3 minuten.
  • Verhit de marinade in een pannetje en voeg de oesterzwammen toe. Laat dit even koken, zodat de saus dikker wordt en serveer daarna met rijst, bakbanaan en salade.
Trefwoord oesterzwammen, vegan garnalen