Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de pompoen, snijd doormidden en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees vervolgens in blokjes.
Besprenkel de pompoen met wat olijfolie en zet voor 30 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vegan ricotta door alle ingrediënten in de blender te doen. Mix totdat je een gladde ricotta hebt.
Bak de spinazie totdat het geslonken is en bestrooi met een snufje peper en zout.
Pureer de pompoen met een pureestamper en voeg de plantaardige melk, zout, peper, nootmuskaat, kaneel, kardemom en ketjap toe.
Breng een pannetje water met een scheutje olijfolie aan de kook en leg de lasagne bladen hier voor 2 minuten in, zodat ze alvast een beetje gaar worden.
Doe een laagje pompoen puree in een ovenschaal, gevolgd door lasagne bladen, spinazie en ricotta. Herhaal dit totdat je drie laagjes hebt en eindig met ricotta + eventueel wat extra vegan geraspte kaas.
Zet de lasagne voor 30 minuten in de oven op 200 graden en dek af met aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet verbrand. Strooi er daarna eventueel wat walnoten overheen.