Ga terug Email Link
Gemarineerde tempeh

Gemarineerde tempeh

Krokant gebakken tempeh met een marinade van sambal, bruine suiker, knoflook, ketjap en sojasaus. Serveer met rijst voor een heerlijke avondmaaltijd.
4.50 van 2 stemmen
Totale tijd 25 minuten
Gang diner
Keuken Indonesisch
Porties 4 personen

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 400 gr tempeh
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el soja saus
  • 2 el ketjap ABC Sweet Soy Sauce (Jumbo of Toko)
  • 2 tl Surinaamse sambal Of andere sambal naar smaak
  • ¾ tl laos poeder
  • el bruine suiker
  • Neutralie olie om in te frituren

Instructies
 

  • Snijd de tempeh in dunne reepjes.
  • Verhit een flinke laag olie in een koekenpan en frituur de tempeh in ongeveer 10 minuten goud/bruin en ligt krokant. Laat de tempeh daarna even uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de knoflook fijn en fruit in een klein scheutje olie. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe en meng goed door elkaar.
  • Voeg de tempeh toe aan de marinade en meng alles goed. De tempeh is nu klaar en kan geserveerd worden met bijvoorbeeld rijst, maar is ook erg lekker op een broodje!
Trefwoord tempeh