Ga terug Email Link
Monchou taart

Monchou taart in een glaasje

Eet je graag monchou taart? Dan is deze monchou taart in een glaasje hét dessert voor jou. Het is makkelijk om te maken én volledig vegan.
Totale tijd 45 minuten
Gang dessert
Keuken Frans
Porties 4 personen

Equipment

  • Blender
  • Elektrische handmixer

Ingrediënten
  

  • 1 blik vlaaifruit kersen
  • 50 gr lotus koekjes
  • 125 ml plantaardige opklopbare slagroom Alpro
  • 100 gr haver cream cheese Oatly
  • 30 gr poedersuiker

Instructies
 

  • Maal de lotus koekjes fijn in de blender en verdeel dit over de bodem van 4 kleine glaasjes. Bewaar nog een beetje om als topping te gebruiken.
  • Doe de slagroom in een kom en klop dit met een handmixer totdat de slagroom wat steviger wordt.
  • Voeg vervolgens de cream cheese toe en klop weer tot een glad beslag.
  • Als laatste voeg je beetje bij beetje de poedersuiker toe terwijl je blijft mixen.
  • Verdeel de vegan monchou over de bodem met lotus koekjes en zit dit 30 minuten in de koelkast.
  • Haal de glaasjes uit de koelkast en doe de kersen over de monchou laag. Maak het af met nog een lepeltje gemalen lotus koekjes.
Trefwoord chocoladetaart, monchou