Ga terug Email Link
IJs in een krokant jasje

IJs in een krokant jasje

Dit ijs in een krokant jasje op basis van cornflakes, bruine suiker en kaneel is de gezonde en makkelijke variant van gefrituurd ijs. Heerlijk als dessert!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Rusttijd (vriezer) 30 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang dessert
Porties 4 bolletjes

Equipment

  • Oven
  • Foodprocessor of blender

Ingrediënten
  

  • 40 gr cornflakes
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl kaneel
  • ½ el plantaardige boter
  • 4 bolletjes ijs

Instructies
 

  • Schep 4 bolletjes ijs uit een bakje en leg dit op een bakpapiertje in de vriezer. Laat het weer hard worden in ongeveer een half uurtje.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maal nu cornflakes in de foodprocessor. Dit mag nog een beetje structuur hebben, maar je kunt het ook helemaal fijnmalen. Meng hier vervolgens de suiker en kaneel doorheen.
  • Smelt de boter en meng dit door de gemalen cornflakes met suiker en kaneel.
  • Verdeel dit mengsel gelijkmatig over een bakplaat met bakpapier en zet voor 5 minuten in de oven. Laat het daarna volledig afkoelen.
  • Haal de bolletjes ijs uit de vriezer, maak ze mooi rond met je handen en rol ze heel snel door het cornflake mengsel. Leg ze nu weer terug in de vriezer. Bij deze stap moet je heel snel te werk gaan, omdat het ijs anders te veel smelt. Tip: zorg ervoor dat je handen koud zijn als je met deze stap begint.
  • Laat de ijsbolletjes met het krokante jasje nog een half uur tot een uur in de vriezer liggen en serveer eventueel met plantaardige slagroom en rode besjes.
Trefwoord dessert, ijs, kerstrecept