Ga terug Email Link
Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool met harissa en pesto

Een hele geroosterde bloemkool met harissa marinade, pesto, granaatappel pitjes en geroosterde amandelen. Heerlijk om als bijgerecht te serveren.
Voorbereidingstijd 1 uur 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 35 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • Blender voor zelfgemaakte pesto
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 1 bloemkool
  • 4 tl harissa pasta
  • 3-4 el olijfolie

Zelfgemaakte pesto

  • 12 gr basilicum blaadjes
  • 1 el edelgistvlokken (optioneel) of vervangen door parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • Peper en zout naar smaak

Harissa-yoghurt saus

  • 4 el ongezoete plantaardige yoghurt
  • 1 el water
  • ½ tl harissa pasta

Overige toppings

  • 40 gr amandelschaafsel
  • ½ granaatappel

Instructies
 

  • Meng 4 tl harissa pasta met 3 tot 4 el olijfolie. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de stronk aan de onderkant eraf, zodat de bloemkool stevig blijft staan. Smeer de bloemkool in met het harissa olie mengsel. Laat dit een uur intrekken.
  • Verwarm de oven ondertussen alvast voor op 160 graden en zet de bloemkool na een uur marineren in de oven voor 60-75 minuten.
  • Maak ondertussen de vegan pesto door alle ingrediënten in de blender te mixen. Je kunt ook kant en klare pesto gebruiken.
  • Maak ook alvast de harissa yoghurt saus door alle ingrediënten te mengen.
  • Bak het amandelschaafsel 2 minuten in een koekenpan, zodat het goudbruin van kleur is.
  • Haal de pitjes uit de halve granaatappel en zit dit even apart.
  • Haal de bloemkool na 60 tot 75 minuten uit de oven en doe alle toppings eroverheen. De bloemkool is nu klaar om te serveren.
Trefwoord bijgerecht, bloemkool, harissa, pesto