Ga terug Email Link
vegan mini cheesecake

Vegan mini cheesecakes

Wil je een verantwoord toetje of lekkers voor bij de thee? Deze vegan mini cheesecakes bevatten geen geraffineerde suikers en zijn super makkelijk om te maken.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Rusttijd vriezer 3 uur
Totale tijd 4 uur
Gang desert
Porties 12 cheesecakes

Equipment

  • Cupcake bakvorm
  • Food processor
  • Blender
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

Bodem

  • 75 gr dadels
  • 50 gr havermout
  • 100 gr walnoten

Cheesecake laag

  • 150 gr van het stevige deel van een blikje kokosmelk
  • 90 gr agave siroop
  • 2 el limoensap
  • 250 gr cashewnoten

Jam laag

  • ¾ potje rode vruchten jam Ik gebruik de bio jam van Pit & Pit
  • Optioneel: kokosrasp

Instructies
 

  • Laat de cashewnoten 30 minuten weken in een kommetje met warm water.
  • Als je dadels gebruikt die nog niet zacht zijn, laat je deze ook in een kommetje warm water wellen.
  • Dep de dadels en cashewnoten droog en doe de dadels samen met de havermout en walnoten in een foodprocessor. Blend totdat je een plakkerig geheel hebt, dit hoeft niet helemaal fijngemalen te zijn.
  • Vet een cupcake bakvorm in met wat plantaardige boter of olie en leg een dun/lang strookje bakpapier in de vormpjes, zodat je de cheesecakes er later makkelijk uit kunt tillen.
  • Verdeel het mengsel voor de bodem over de 12 vormpjes. Druk dit goed aan met je handen of met de achterkant van een lepel.
  • Doe alle ingrediënten voor de cheesecake laag in een blender en blend totdat je een glad mengsel hebt.
  • Verdeel dit over de bodem van de cheesecakes en zet een half uurtje in de vriezer.
  • Na een half uur haal je de cheesecakes uit de vriezer en verdeel je een laagje rode vruchten jam over de cheesecakes.
  • Zet de cheesecakes vervolgens weer in de vriezer voor ongeveer 3uurtjes.
  • Haal de cheesecakes uit de vriezer en controleer of ze al stevig genoeg zijn. Zo niet, zet ze dan nog even terug in de vriezer.
  • Als de cheesecakes stevig genoeg zijn haal je ze uit de vriezer en doe je er nog wat kokosrasp overheen. Laat even staan zodat het iets zachter wordt en serveer daarna als toetje, lekkers bij de koffie/thee of zelfs als ontbijt.
Trefwoord cheesecake, dessert, jam, toetje