Verwarm de oven voor op 230 graden.
Was de paprika's, droog ze af en besmeer ze met een beetje olijfolie.
Zet de paprika's voor 20-25 minuten in de oven totdat ze helemaal zacht zijn geworden.
Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Ik voeg zelf altijd een scheutje olijfolie en zout toe aan het water om de pasta extra smaak te geven.
Snijd ondertussen de ui en de knoflook fijn, verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui hierin.
Haal de paprika's uit de oven en verwijder het groene steeltje en het binnenste gedeelte van de paprika.
Doe alle ingrediënten voor de saus, behalve de maizena met water, in een blender en blend totdat je een gladde saus hebt.
Verwarm de saus in een pan, meng de maizena en water in een klein kommetje, en voeg dit toe aan de saus. Blijf goed roeren, totdat de saus iets indikt.
Giet de pasta af, laat even uitlekken en voeg dit toe aan de pan met saus. Roer alles goed door elkaar en verdeel de pasta over 2 borden.
Garneer met fijngesneden peterselie en eventueel wat extra chilivlokken.