Bloemkool buffalo wings
Heerlijke bloemkool 'wings' uit de oven met een sticky laagje barbecue saus. Perfect als snack of als bijgerecht.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
- ½ bloemkool
- 135 gr bloem
- 200 ml plantaardige ongezoete melk
- 2 el complete seasoning kruiden
- 2 tl paprika poeder
- 1 tl knoflook poeder
- ½ tl chili poeder
- 3 el maizena
- Optioneel: sesamzaadjes
- 1 kommetje barbecue saus (vegan)
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de bloemkool in roosjes
Meng de bloem met de kruiden en maizena en voeg de plantaardige melk toe. Roer alles door elkaar totdat je een glad beslag hebt.
Dompel de bloemkoolroosjes in het beslag en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Zet de bloemkoolroosjes voor 20 minuten in de oven.
Doe de barbecue saus in een kommetje en dompel de gebakken bloemkoolroosjes in de saus + bestrooi met sesamzaadjes. Leg de 'wings' terug op het bakpapier en bak nog een keer voor 15-20 minuten in de oven.
Serveer met een sausje naar keuze.
Trefwoord barbecue, bloemkool, wings