Ga terug Email Link
Vegan pompoenbrood

Vegan pompoen brood

Een heerlijk luchtig en semi zoet pompoenbrood met noten en cranberries. Perfect als ontbijt of tussendoortje en volledig vegan.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Ontbijt
Porties 11 plakken cake

Equipment

  • Oven

Ingrediƫnten
  

  • 270 gr bloem
  • 90 ml plantaardige melk
  • 60 gr rietsuiker of een andere suiker
  • 3 tl speculaas en koekkruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 2 tl vanilla extract
  • 1 tl appelazijn of citroensap
  • 55 ml zonnebloemolie of vervangen door appelmoes
  • 1 blik (425 gr) pompoenpuree of 350 gr verse pompoenpuree
  • 1 handje walnoten
  • 1 handje pompoenpitten
  • 1 handje zonnebloempitten
  • 1 handje gedroogde cranberries
  • 2 el agave siroop

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de bloem, suiker, bakpoeder, baking soda en speculaas en koekkruiden in een kom en meng alles door elkaar.
  • Voeg nu de melk, olie, appelazijn, pompoenpuree en het vanille extract doe. Meng alles kort door elkaar totdat je een glad beslag hebt.
  • Vet een cakeblik in met een beetje olie of plantaardige boter en verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm.
  • Strooi de stukjes walnoten, zonnebloempitten, pompoenpitten en gedroogde cranberries over het beslag. Schenk daarna de agave siroop er overheen.
  • Zet de cake voor 50-55 minuten in de oven. Laat de cake daarna afkoelen, haal het voorzichtig uit het cakeblik en serveer met eventueel wat pindakaas of jam.
Trefwoord brood, pompoen