Ga terug Email Link
Quinoa met pompoen

Quinoa met pompoen uit de oven

Kruidige quinoa met pompoen uit de oven, afgetopt met munt, granaatappelpitjes en pistache noten. Een perfecte gezonde avondmaaltijd!
Totale tijd 40 minuten
Gang diner
Porties 2 personen

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 120 gr quinoa
  • 4 el soja saus
  • 2 el ketjap
  • 1 - 1½ tl five spices
  • 1 kleine pompoen
  • Scheutje olijfolie
  • Peper en zout
  • Granaatappelpitjes
  • Munt blaadjes
  • 2 handjes pistache noten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de pompoen doormidden, verwijder de pitjes en snijd de twee helften in plakken. De schil hoef je niet te verwijderen.
  • Besprenkel de pompoen met olijfolie en strooi er wat peper en zout op. Leg de stukken pompoen op een bakplaat met bakpapier en zet ze voor ongeveer 35 minuten in de oven.
  • Kook ondertussen de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Meng de ketjap, soja saus en five spices door de gekookte quinoa en zet dit even apart.
  • Pel de pistache noten en hak ze fijn. Haal ook de pitjes uit de granaatappel als je dit nog niet hebt gedaan.
  • Haal de pompoen uit de oven, verdeel de quinoa over twee borden en leg hier de pompoen stukken overheen.
  • Top af met granaatappelpitjes, gemalen pistache nootjes, munt en eventueel nog wat extra five spices.
Trefwoord pompoen, quinoa