Ga terug Email Link
Sla wraps met tofu

Sla wraps met tofu en cashewnoten

Een super lekker en vegan lunch gerecht van sla wraps gevuld met krokant gebakken tofu, cashewnoten en een Aziatische marinade.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang lunch
Porties 2 personen

Equipment

  • Koekenpan
  • Steelpannetje

Ingrediënten
  

  • ½ blok tofu van 500 gr
  • 1 el maizena
  • 50 gr cashew noten
  • 2 el olijfolie
  • 2 el ketjap
  • 3 el soja saus
  • 1 el agave siroop
  • 2 tl sambal
  • 1 tl rijstazijn
  • ½ tl chili vlokken
  • ¼ tl five spices kruiden
  • 1 teen knoflook
  • Sla blaadjes van ongeveer een ½ krop sla
  • Sesamzaadjes
  • Bosuitjes

Instructies
 

  • Laat de tofu 30 minuten uitlekken door het in een theedoek te wikkelen en hier iets zwaars op te leggen.
  • Snijd de tofu in kleine blokjes van ongeveer 1 x 1 cm en strooi hier de maizena overheen.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de tofu blokjes krokant in ongeveer 10 minuten. Voeg de laatste twee minuten de cashew noten toe.
  • Hak de knoflook fijn en verhit 1 el olijfolie in een steelpannetje. Fruit de knoflook vervolgens in het pannetje.
  • Voeg de ketjap, soja saus, rijstazijn, agave siroop, sambal, five spices en chili vlokken toe aan het pannetje met knoflook. Meng dit goed door elkaar.
  • Giet de saus bij de pan met krokante tofu terwijl je het vuur hoog laat staan. Wacht totdat de saus dikker en plakkeriger wordt.
  • Was een aantal blaadjes sla en vul ze met de gemarineerde tofu en cashew noten. Strooi er wat sesamzaadjes en bosuitjes overheen en je lunch is klaar.
Trefwoord sla, tofu, wraps