Ga terug Email Link
Vegan risotto burger

Vegan risotto burger

Hou je van risotto én van burgers? Dan is deze vegan risotto burger alles wat je wil!
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang diner
Porties 7 burgers

Equipment

  • Kookpan, frituurpan of airfryer
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter groenten bouillon
  • 250 gr risotto rijst
  • 150 gr kastanje champignons
  • ½ tl chili vlokken
  • 4 el edelgistvlokken
  • ½ el complete seasoning kruiden
  • Peper en zout naar smaak
  • Vocht van 1 blik kikkererwten
  • 80 gr paneermeel
  • 60 gr panko grover paneermeel
  • Zonnebloemolie om in te frituren

Overig

  • Hamburger broodjes
  • Sla
  • Tomaat
  • Komkommer
  • Sausjes naar keuze

Instructies
 

  • Maak 1 liter groentenbouillon (water, groenten bouillon blokjes en eventueel extra kruiden) en zit dit even apart.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook hierin.
  • Voeg de risotto rijst toe en meng alles goed door de pan. Begin nu met het toevoegen van de groenten bouillon, net zo veel totdat de risotto rijst helemaal is bedekt met bouillon. Wacht tot het vocht is opgenomen en blijf tussendoor roeren. Zodra het vocht is opgenomen giet je weer bouillon bij de risotto. Dit herhaal je totdat de bouillon op is en de risotto gaar is (ongeveer 25 min).
  • Snijd de champignons fijn en voeg deze aan de pan met risotto toe als de risotto bijna gaar is. Er komt ook nog wat vocht uit de champignons.
  • Voeg de edelgistvlokken, complete seasoning, peper, zout en chilivlokken toe aan de risotto en meng alles goed door elkaar.
  • Laat de risotto in ongeveer 20 minuten afkoelen en maak er vervolgens burgers van. Laat de burgers iets steviger worden door ze voor ongeveer 15 minuten in de koelkast te zetten.
  • Doe een flinke laag zonnebloemolie in een kookpan en verhit tot ongeveer 180 graden. Je kunt testen of de olie heet genoeg is om te frituren door er bijvoorbeeld een kruimeltje brood in te gooien. Als het begint te borrelen weet je dat de olie de juiste temperatuur heeft.
  • Doe het kikkererwten vocht in één kommetje en de panko en paneermeel in een ander kommetje. Meng de panko en het paneermeel goed door elkaar.
  • Haal de burgers uit de koelkast en haal ze door het kommetje met paneermeel en panko. Smeer er vervolgens kikkererwten vocht op met een kwast of met je handen en doe er nog een laagje panko/paneermeel op. Herhaal dit voor alle burgers en frituur ze vervolgens kort (1-2 minuten) totdat ze goudbruin van kleur zijn.
  • Laat de burgers uitlekken en doe ze vervolgens op een hamburgerbroodje met alle toppings en sausjes naar keuze.
Trefwoord burgers, risotto