Ga terug Email Link
Mexicaanse tofu scramble

Mexicaanse tofu scramble

Hou je van scrambled egg, maar eet je geen dierlijke producten? Probeer dan eens deze heerlijke Mexicaanse tofu scramble.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang lunch
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 1 blok tofu (500gr)
  • 1 blik kidneybonen (400gr)
  • 1 klein blikje maïs
  • 2 tomaten
  • ½ groene paprika
  • ½ ui
  • tl paprika poeder
  • 3 tl kurkuma
  • 3 tl kala namak zout
  • 1 el soja saus
  • 1 el ketchup
  • 3 takjes verse koriander (+ eventueel extra voor op het broodje)
  • Optioneel: bosuitjes

Instructies
 

  • Haal de tofu uit de verpakking, snijdt het doormidden en rol het in een theedoek. Leg er vervolgens iets zwaars op en laat de tofu op deze manier een half uur uitlekken.
  • Snipper een halve ui, snijd de bosuitjes in kleine ringetjes en de paprika + tomaat in blokjes.
  • Verkruimel de tofu en zet dit even apart.
  • Verhit 1 el olie in een pan en fruit de ui. Voeg vervolgens de paprika toe en bak dit in enkele minuten gaar. Voeg nu ook de mais, bonen, tomaat en tofu toe.
  • Voeg alle kruiden toe en meng dit goed door elkaar. Vervolgens voeg je de ketchup en sojasaus toe. Meng alles nog een keer goed door elkaar en bak de tofu scramble nog twee minuten.
  • Doe de tofu scramble op brood en serveer met eventueel met extra koriander en bosuitjes.
Trefwoord tofu