Snijd de tofu doormidden en laat de helft die je gaat gebruiken voor 30 minuten uitlekken door het in een theedoek te wikkelen en er iets zwaars op te leggen.
Kook ondertussen de rijst gaar en laat daarna afkoelen.
Snijd de knoflook en de rode peper fijn. Voor extra pittigheid laat je de zaadjes in de rode peper zitten.
Verwijder de schil van de bakbanaan en snijd de bananen in stukken.
Smelt een lepel plantaardige boter in een wokpan of koekenpan en fruit de knoflook en rode peper. Voeg vervolgens de nasi groenten toe en bak deze in 5-10 minuten gaar.
Voeg nu alle overige ingrediënten voor de nasi toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg de gekookte rijst beetje bij beetje toe en meng met de groenten.
Snijd de tofu in blokjes en strooi er een lepel maizena overheen. Meng door elkaar met je handen.
Verhit een laagje olie in een pan en bak de tofu in ongeveer 10 minuten krokant. Draai de blokjes regelmatig om.
Verhit ondertussen in een ander pannetje ook een klein beetje olie en bak de banaan in enkele minuten aan beide kanten goudbruin.
Rijg de bakbanaan en stukjes tofu aan satéprikkers.
Maak de pindasaus door alle ingrediënten in een steelpannetje te doen en te verhitten. Blijf roeren met een kleine garde totdat je een gladde pindasaus hebt.
Verdeel de nasi en tofu banaan spiesjes over 4 borden en serveer met de pindasaus, gebakken uitjes, cassave kroepoek en eventueel fijngesneden selderij.