Ga terug Email Link
Vegetarische nasi goreng

Vegetarische nasi goreng

Vegetarische nasi goreng met tofu bakbanaan spiesjes én zelfgemaakte pindasaus.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang diner
Keuken Indonesisch
Porties 4 personen

Equipment

  • Wokpan / koekenpan
  • Kookpan

Ingrediënten
  

Nasi

  • 300 gr rijst
  • 1 el plantaardige boter of olie
  • 1 teen knoflook
  • 450 gr nasi groenten
  • 1 rode peper
  • 1 tl vegetarische trassi
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl koriander poeder
  • 4 el soja saus
  • 3 el ketjap
  • 30 ml water
  • 2 tl sambal
  • 1 bouillon blokje

Tofu + bakbanaan

  • ½ blok tofu
  • Zonnebloemolie om in te bakken/frituren Of andere neutrale olie
  • 1 el maizena
  • 2 rijpe bakbananen

Pindasaus

  • 100 ml kokosmelk
  • 5 el pindakaas
  • 3-4 tl sambal
  • 1 el limoensap
  • el ketjap
  • el sojasaus
  • 1 tl bruine suiker
  • 20 ml water Of meer als de pindasaus te dik is

Overig

  • Gebakken uitjes
  • Cassave kroepoek
  • Fijngesneden selderij

Instructies
 

  • Snijd de tofu doormidden en laat de helft die je gaat gebruiken voor 30 minuten uitlekken door het in een theedoek te wikkelen en er iets zwaars op te leggen.
  • Kook ondertussen de rijst gaar en laat daarna afkoelen.
  • Snijd de knoflook en de rode peper fijn. Voor extra pittigheid laat je de zaadjes in de rode peper zitten.
  • Verwijder de schil van de bakbanaan en snijd de bananen in stukken.
  • Smelt een lepel plantaardige boter in een wokpan of koekenpan en fruit de knoflook en rode peper. Voeg vervolgens de nasi groenten toe en bak deze in 5-10 minuten gaar.
  • Voeg nu alle overige ingrediënten voor de nasi toe en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg de gekookte rijst beetje bij beetje toe en meng met de groenten.
  • Snijd de tofu in blokjes en strooi er een lepel maizena overheen. Meng door elkaar met je handen.
  • Verhit een laagje olie in een pan en bak de tofu in ongeveer 10 minuten krokant. Draai de blokjes regelmatig om.
  • Verhit ondertussen in een ander pannetje ook een klein beetje olie en bak de banaan in enkele minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Rijg de bakbanaan en stukjes tofu aan satéprikkers.
  • Maak de pindasaus door alle ingrediënten in een steelpannetje te doen en te verhitten. Blijf roeren met een kleine garde totdat je een gladde pindasaus hebt.
  • Verdeel de nasi en tofu banaan spiesjes over 4 borden en serveer met de pindasaus, gebakken uitjes, cassave kroepoek en eventueel fijngesneden selderij.
Trefwoord bakbanaan, nasi, plantain, tofu