Laat de plantaardige boter op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en meng hier vervolgens het zout en bakpoeder doorheen.
Kneed de boter door het meel totdat je een kruimelige structuur krijgt.
Voeg nu de suiker, melk, citroensap en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Gebruik hier eventueel nog heel kort je handen voor, zodat je een mooie bal deeg krijgt.
Rol het deeg uit tot een dikte van 1,5 tot 2 centimer. Snijd rondjes uit een deeg met een glas en leg deze vervolgens op een bakplaat met bakpapier. Herhaal dit totdat het deeg op is.
Meng een scheutje sojamelk met agave siroop in een kommetje en besmeer de bovenkant van de scones hiermee.
Bak de scones in de oven voor 20-25 minuten, totdat de bovenkant mooi goudbruin is.
Maak ondertussen de kokosroom door de kokos yoghurt, poedersuiker en vanille extract te mengen en dit even goed op te kloppen. Zet de room nu weer in de koelkast, zodat het lekker stevig blijft.
Laat de scones afkoelen, snijd ze open en besmeer met jam + een lepeltje kokosroom.