Ga terug Email Link
Vegan scones

Vegan scones met jam en kokosroom

Deze vegan scones, kleine zoete broodjes, met jam en kokosroom zijn perfect als ontbijt, brunch of bij een high tea.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Zoetigheid
Porties 10 scones

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 375 gr zelfrijzend bakmeel
  • ¼ tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 115 gr plantaardige boter
  • 60 gr fijne suiker
  • 180 ml soja melk
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el limoensap
  • Scheutje soja melk + 1 el agave siroop

Kokosroom + jam

  • 150 gr stevige kokosyoghurt Ik gebruik de plantaardige variant van Lidl
  • 10 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 3 el jam

Instructies
 

  • Laat de plantaardige boter op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en meng hier vervolgens het zout en bakpoeder doorheen.
  • Kneed de boter door het meel totdat je een kruimelige structuur krijgt.
  • Voeg nu de suiker, melk, citroensap en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Gebruik hier eventueel nog heel kort je handen voor, zodat je een mooie bal deeg krijgt.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 1,5 tot 2 centimer. Snijd rondjes uit een deeg met een glas en leg deze vervolgens op een bakplaat met bakpapier. Herhaal dit totdat het deeg op is.
  • Meng een scheutje sojamelk met agave siroop in een kommetje en besmeer de bovenkant van de scones hiermee.
  • Bak de scones in de oven voor 20-25 minuten, totdat de bovenkant mooi goudbruin is.
  • Maak ondertussen de kokosroom door de kokos yoghurt, poedersuiker en vanille extract te mengen en dit even goed op te kloppen. Zet de room nu weer in de koelkast, zodat het lekker stevig blijft.
  • Laat de scones afkoelen, snijd ze open en besmeer met jam + een lepeltje kokosroom.
Trefwoord broodjes, scones