Gnocchi met citroen-pepersaus
Een smaakvol gnocchi recept met een romige en vegan citroen-pepersaus, spinazie en doperwten. Een heerlijke maaltijd voor het avondeten.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang diner
Keuken Italiaans
- 125 gr cashewnoten
- 200 gr doperwten ik gebruik meestal bevroren doperwten
- 150 gr spinazie
- 2 citroenen
- 3 teentjes knoflook
- ½ tl zwarte peper
- Snufje zout
- ½ tl chilivlokken
- 400 ml plantaardige melk
- 1 pak (500 gram) gnocchi
- 1½ el olijfolie
- Paar blaadjes verse basilicum
Doe de cashewnoten in een kommetje met kokend water en laat ze 20 minuten staan.
Droog de cashewnoten af en doe ze samen met de plantaardige melk, peper, zout, citroensap, chilivlokken en gepelde knoflookteentjes in een blender. Blend totdat je een gladde saus hebt.
Doe een klein lepeltje olie in een pan en bak de spinazie enkele minuten tot het geslonken is. Zet dit daarna even apart.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de gnocchi in ongeveer 5 minuten op zacht vuur gaar. De buitenkant mag een klein beetje krokant zijn en de binnenkant lekker zacht.
Giet de citroen-pepersaus bij de gnocchi, voeg de doperwten en spinazie toe en laat dit ongeveer 3 minuten op een zacht vuurtje staan, zodat de saus iets kan indikken en de bevroren doperwten kunnen ontdooien.
Verdeel de gnocchi met saus over de borden en serveer eventueel met verse basilicum.