Ga terug Email Link
gnocchi met citroen-pepersaus

Gnocchi met citroen-pepersaus

Een smaakvol gnocchi recept met een romige en vegan citroen-pepersaus, spinazie en doperwten. Een heerlijke maaltijd voor het avondeten.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang diner
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • Koekenpan
  • Blender

Ingrediënten
  

  • 125 gr cashewnoten
  • 200 gr doperwten ik gebruik meestal bevroren doperwten
  • 150 gr spinazie
  • 2 citroenen
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ tl zwarte peper
  • Snufje zout
  • ½ tl chilivlokken
  • 400 ml plantaardige melk
  • 1 pak (500 gram) gnocchi
  • el olijfolie
  • Paar blaadjes verse basilicum

Instructies
 

  • Doe de cashewnoten in een kommetje met kokend water en laat ze 20 minuten staan.
  • Droog de cashewnoten af en doe ze samen met de plantaardige melk, peper, zout, citroensap, chilivlokken en gepelde knoflookteentjes in een blender. Blend totdat je een gladde saus hebt.
  • Doe een klein lepeltje olie in een pan en bak de spinazie enkele minuten tot het geslonken is. Zet dit daarna even apart.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de gnocchi in ongeveer 5 minuten op zacht vuur gaar. De buitenkant mag een klein beetje krokant zijn en de binnenkant lekker zacht.
  • Giet de citroen-pepersaus bij de gnocchi, voeg de doperwten en spinazie toe en laat dit ongeveer 3 minuten op een zacht vuurtje staan, zodat de saus iets kan indikken en de bevroren doperwten kunnen ontdooien.
  • Verdeel de gnocchi met saus over de borden en serveer eventueel met verse basilicum.
Trefwoord gnocchi