Vegan donuts met rozenblaadjes
Deze roze vegan donuts met rozenblaadjes maak je heel makkelijk met enkele ingrediënten. Een feestje om op tafel te zetten!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Elektrische handmixer
Oven
- 120 ml havermelk
- 130 gr bloem
- 100 gr xylitol Pit & Pit
- 1,5 tl bakpoeder
- 1/2 el appelazijn
- 2 el zonnebloemolie
Frosting
- 2 tl rode bietenpoeder Pit & Pit
- 1 el citroensap
- 5 el havermelk
Versiering
- Rozenblaadjes Pit & Pit
- Gevriesdroogde aardbeien Pit & Pit
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de plantaardige melk met de appelazijn en zet even apart.
Meng in een andere kom de bloem, xylitol en het bakpoeder.
Voeg de zonnebloemolie toe aan het mengsel van melk en azijn.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
Vet de donut vormpjes in met wat zonnebloemolie.
Giet het beslag in een spuitzak en vul de donut vormpjes voor ¾ met het beslag.
Bak de donuts gaar in 15 minuten.
Laat de donuts goed afkoelen en maak ondertussen defrosting door de poedersuiker, bietenpoeder, citroensap en havermelk te mengen met een elektrische handmixer.
Smeer een laagje frosting op de donuts, bestrooi met rozenblaadjes en met stukjes gevriesdroogde aardbeien.
Trefwoord bietenpoeder, donuts, rozenblaadjes