Ga terug Email Link
Orzo met tomaat, spinazie en basilicum

Orzo met tomaat, spinazie en basilicum

Een makkelijk en lekker orzo recept met tomaat, spinazie en basilicum. Perfect als lunch of avondeten en binnen 20 minuten klaar.
4 van 4 stemmen
Totale tijd 20 minuten
Gang diner
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • Grote pan
  • Oven

Ingrediënten
  

  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 400 gr kleine tomaatjes
  • 200 gr orzo
  • 100 gr spinazie
  • 450 ml groenten bouillon 450 ml water + 1 el groenten bouillon poeder
  • 40 gr plantaardige room Ik gebruik die van Oatly
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 tl chilivlokken
  • ½ tl zeezout
  • 1 handje verse basilicum
  • 1 tl rozemarijn
  • ¼ tl zwarte peper
  • 70 gr vegan geraspte kaas

Instructies
 

  • Snijd de ui en knoflook fijn en halveer de tomaatjes.
  • Maak ondertussen de groentenbouillon door water aan de kook te brengen en te mengen met bouillon poeder of een bouillon blokje.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook enkele minuten.
  • Voeg de gehalveerde tomaatjes en bak dit 3 minuten mee.
  • Voeg de ongekookte orzo, alle kruiden, de tomatenpuree en de groentebouillon toe. Meng alles goed door elkaar en voeg vervolgens ook de spinazie toe.
  • Laat dit 10-12 minuten zachtjes koken zonder deksel en voeg op het laatst de plantaardige room toe.
  • Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden.
  • Doe de orzo in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas eroverheen. Zet dit voor 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer de orzo met nog wat verse basilicum, peper, zout en eventueel truffelolie.
Trefwoord orzo, pasta