Verwijder de bladeren van de bloemkool en laat de stronk zitten. Snijd de bloemkool in grote plakken, zorg ervoor dat deze plakken nog vastzitten aan de stronk. Dit houdt de bloemkool bij elkaar.
Meng in een kom de bloem, melk en de kruiden voor de bloemkool door elkaar. Meng in een andere kom het paneermeel en broodkruim.
Verhit een flinke laag neutrale olie in een pan. Het makkelijkste is om zo veel olie in de pan te doen, dat de bloemkool steaks volledig gefrituurd worden aan alle kanten.
Dompel de bloemkoolsteaks in het beslag en zorg dat beiden kanten goed bedekt zijn.
Rol de bloemkoolsteaks nu door het paneermeel en de panko.
Frituur de steaks in ongeveer 3-5 minuten goudbruin en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
Maak nu de chimichurri. Begin met het fijnsnijden van het knoflookteentje en de rode peper. Doe vervolgens alle ingrediënten in een kom em maal fijn met een staafmixer of gebruik een vijzel.
Serveer de bloemkool met de zelfgemaakte chimichurri.