Ga terug Email Link
Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne

Een heerlijke vegan lasagne met een Mexicaanse vulling. Een leuke variatie op de traditionele lasagne bolognese.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
50 minuten
Gang diner
Keuken Italiaans, Mexicaans
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

Mexicaanse vulling

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote rode paprika
  • 3 kleine blikjes rode linzen
  • 1 klein blikje zwarte bonen
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 grote blik (400gr) tomatenblokjes
  • 3 tl paprikapoeder
  • 3 tl komijn
  • 2 tl gedroogde oregano
  • ¾ tl zout
  • 1 tl chili vlokken
  • 1 el tamari of sojasaus (niet glutenvrij)
  • ½ el Badia complete seasoning
  • ½ tl uienpoeder

Overig

  • 5 (glutenvrije) lasagne bladen
  • 2 handjes vegan geraspte kaas
  • Optioneel: paneermeel en panko
  • 1 rijpe bakbanaan
  • Extra koriander

Instructies
 

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes en spoel ondertussen de linzen af en laat ze goed uitlekken.
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui. Als ze ui glazig is geworden voeg je de rode paprika toe en bak je dit 5 minuten mee.
  • Voeg de uitgelekte linzen toe en vervolgens alle kruiden. Meng goed door elkaar en prak de linzen met een pureestamper.
  • Laat ondertussen de maïs en zwarte bonen uitlekken en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Breng een pannetje met water aan de kook, zodra het kookt zet je het vuur uit en leg je de lasagne bladen hier voor 5 minuten in.
  • Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan met de vulling en meng goed door elkaar. Laat nog 3-5 minuten op een zacht vuurtje staan.
  • Leg een klein laagje van de vulling in de ovenschaal gevolgd door een lasagne blad. Herhaal dit totdat de ovenschaal vol is.
  • Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas en eventueel paneermeel en panko voor een krokant laagje.
  • Zet de lasagne voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snijd de bakbanaan ondertussen in schijfjes, verhit een laagje olie in een pan en bak de banaan goud bruin aan beide kanten.
  • Zodra de lasagne klaar is leg je de schijfjes bakbanaan erop en eventueel nog wat extra koriander.
Trefwoord lasagne