Ga terug Email Link
Hasselback pompoen

Hasselback pompoen

De hasselback pompoen is een heerlijk en makkelijk pompoen gerecht met feta, pistache nootjes en cherry tomaten. Perfect voor de feestdagen of voor een etentje met vrienden of familie.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Keuken Zweeds

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 1 fles pompoen
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Complete seasoning kruiden
  • ¼ tot ½ blok (vegan) feta
  • 7 cherry tomaatjes
  • Handje pistache noten
  • Optioneel: munt blaadjes en truffelolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder de schil van de pompoen met een dunschiller. Mocht je sneller klaar willen zijn, dan mag je de schil laten zitten.
  • Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten.
  • Snijd beiden helften in dunne plakjes waarbij je de onderkant aan elkaar vast laat zitten. Tip: leg aan beiden kanten van de pompoen pollepels om te voorkomen dat je de onderkant doorsnijdt.
  • Besmeer de pompoen aan beiden kanten met olijfolie en strooi er flink wat peper, zout en complete seasoning kruiden overheen.
  • Leg de pompoen in een ovenschaal of op bakpapier en zet voor 40-50 minuten in de oven. Controleer of de pompoen zacht genoeg is, voordat je het uit de oven haalt.
  • Hak de pistache noten fijn, verkruimel de feta en snijd de tomaatjes in vieren.
  • Haal de pompoen uit de oven en bestrooi met pistache, feta, tomaatjes en eventueel munt en truffelolie.
Trefwoord hasselback, pompoen