Ga terug Email Link
pasta met spinazie pesto

Pasta met romige pesto saus

Deze pasta met romige pesto saus van spinazie is volledig plantaardig, makkelijk om te maken en perfect voor een snelle avondmaaltijd.
4 van 1 stem
Bereidingstijd 25 minuten
Gang diner
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • Koekenpan
  • Kookpan
  • Blender of staafmixer

Ingrediënten
  

Spinazie pesto

  • 40 gr spinazie
  • 40 gr pistache noten
  • 100 gr plantaardige room
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 3 el edelgistvlokken
  • ½ tl zout
  • ½ tot 1 tl chili vlokken

Overige ingrediënten

  • 200 gr pasta
  • ½ aubergine
  • 2 handjes broodkruim
  • Olie om in te bakken

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten voor de pesto in een blender en mix tot een gladde saus.
  • Breng een pan met water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook in zo'n 10 minuten gaar.
  • Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd 1 helft in dunne plakjes.
  • Verhit een laagje olie in een pan en bak de aubergine schijfjes ongeveer 5 minuten totdat ze lekker zacht zijn.
  • Giet de pasta af en meng met de pesto.
  • Leg de aubergine schijfjes op een vel keukenpapier en bak het broodkruim krokant in de pan.
  • Verdeel de pasta over 2 borden, leg de aubergine schijfjes erop en top af met het knapperige broodkruim.
Trefwoord pasta, pesto