Ga terug Email Link
orzo met pompoen en salie

Orzo met pompoen en salie

Deze smaakvolle orzo met pompoen en salie is een makkelijk, smaakvol en voedzaam orzo recept. Perfect voor het avondeten.
Bereidingstijd 50 minuten
Gang diner
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • Koekenpan
  • Blender of staafmixer

Ingrediƫnten
  

  • 370 gr orzo
  • 1 flespompoen
  • 2 el olijfolie
  • 3 knoflook teentjes
  • Zout en peper
  • 200 ml plantaardige room of melk
  • 150 ml bouillon
  • 4 el edelgistvlokken
  • 1 tl chili vlokken
  • 100 gr spinazie
  • 10 gr salie blaadjes
  • 15 gr plantaardige boter

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de pompoen in stukken, besmeer met wat olie en bestrooi met peper en zout.
  • Zet de pompoen voor 30-40 minuten in de oven totdat de stukjes goed zacht zijn.
  • Breng water aan de kook en kook de orzo gaar in 10 minuten. Giet daarna af.
  • Breng ondertussen 150 ml water aan de kook en voeg een bouillon blokje of poeder toe. Wacht totdat het is opgelost en haal van het vuur.
  • Haal de pompoen uit de oven en doe dit samen met de gepelde knoflookteentjes, chili vlokken, room en edelgistvlokken in de blender. Begin met blenden en voeg beetje bij beetje de groenten bouillon toe totdat je een mooie gladde puree/saus hebt. De saus hoeft niet heel dun te zijn, want er komt ook nog vocht van de orzo af.
  • Smelt de boter en bak de salie blaadjes hierin voor ongeveer 2 minuten. Haal de salie blaadjes uit de pan en zet even apart.
  • Doe de spinazie in de pan waar je de salie in hebt gebakken en wacht totdat het iets geslonken is.
  • Voeg nu de orzo en pompoensaus toe en meng alles goed door elkaar.
  • Serveer met salieblaadjes, extra peper en zout en eventueel truffelolie.
Trefwoord orzo