Ga terug Email Link
Vegan tonijn pasta

Vegan tonijn pasta

Een simpele en super lekkere vegan tonijn pasta met vegan tonijn, tomaat, paprika, kappertjes en olijven.
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans

Equipment

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Oven

Ingrediënten
  

  • 230 gr fusilli
  • 2 zakjes visvrije tonijn met tomaat en basilicum John West
  • 1 el olijfolie
  • ½ ui
  • 3 tenen knoflook
  • 175 gr cherry tomaten
  • 1 rode paprika
  • 220 gr passata
  • 1 tl tijm
  • 1 el gedroogde basilicum
  • 1 tl chili vlokken
  • ½ el oregano
  • 1 bouillon blokje (klein vierkant maggi blokje) Of vervangen door extra zout
  • Peper naar smaak
  • 2 handjes geraspte plantaardige kaas

Instructies
 

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de ui en paprika in fijne blokjes en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
  • Wanneer de ui glazig is geworden voeg je de gehalveerde tomaatjes en paprika toe. Bak zo'n 5 minuten mee.
  • Voeg nu de tomaten passata en alle kruiden toe. Meng goed door elkaar en laat ongeveer 3 minuten op een laag vuurtje staan.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Giet de pasta af en voeg deze toe aan de tomaten saus.
  • Meng alles goed door elkaar en voeg de kappertjes en olijven toe.
  • Doe de pasta in een ovenschaal en verdeel de vegan tonijn hier overheen. Strooi er wat geraspte kaas overheen en zet voor ongeveer 10 minuten in de oven op 180 graden, totdat de kaas is gesmolten.
Trefwoord tonijn