Ga terug Email Link
Pasta met bloemkoolsaus

Pasta met romige bloemkoolsaus (vegan)

Een heerlijke pasta met een plantaardige romige bloemkoolsaus en kastanje champignons.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang diner
Porties 3 personen

Equipment

  • Koekenpan
  • Foodprocessor / krachtige blender

Ingrediënten
  

  • 300 gr tagliatelle of andere pasta
  • Scheutje olijfolie
  • 450 gr bloemkool
  • 300 gr kastanje champignons
  • 100 ml oatly haver cuisine
  • el edelgistvlokken
  • 1 uitgeperst knoflookteentje
  • ½ tl uienpoeder
  • ¼ tl gemalen zwarte peper
  • ½ el complete seasoning kruiden
  • ¼ tl zout

Garnering

  • Peper en zout naar smaak
  • Snufje peterselie
  • (Vegan) parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Limoensap

Instructies
 

  • Kook de pasta gaar volgende de bereidingswijze op de verpakking. Doe een scheutje olijfolie en een snuf zout bij het water.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en kook dit ongeveer 15 minuten, zodat de bloemkool goed zacht wordt.
  • Snijd ondertussen de champignons in plakjes en bak ze voor enkele minuten in een koekenpan.
  • Wanneer de bloemkool gaar gekookt is, spoel je de roosjes af met koud water en laat je het even uitlekken.
  • Doe de bloemkoolroosjes en alle overige ingrediënten voor de pasta in de foodprocessor en blend tot een gladde saus.
  • Schenk de saus in een koekenpan, verwarm dit en doe de pasta bij de saus. Meng alles goed door elkaar en voeg ook de champignons doe.
  • Verdeel de pasta over de borden en strooi er nog wat peper, zout, peterselie, (vegan) parmezaanse kaas en olijfolie overheen.
Trefwoord bloemkool, pasta