Pasta met bloemkoolsaus

Pasta met romige bloemkoolsaus (vegan)

Pasta met roomsaus en champignons blijft toch wel één van mijn favoriete gerechten. Helaas is roomsaus vaak niet vegan, maar wist je dat je met bloemkool ook een heerlijke romige saus kan maken? Het enige wat je nodig hebt is bloemkool, oatly haver cuisine (plantaardige room) of ongezoete plantaardige melk en kruiden. Zo simpel is het!

Voor deze pasta met romige bloemkoolsaus (vegan) heb ik één kleine bloemkool gebruikt. Op deze manier krijg je eenvoudig lekker veel gezonde voedingsstoffen binnen, zoals vitamine C, vitamine K, calcium en kalium. Om de saus goed op smaak te brengen zijn de edelgistvlokken een belangrijk ingrediënt. Deze zijn verkrijgbaar bij onder andere de Ekoplaza. Als extra groenten heb ik kastanje champignons in dit pasta gerecht verwerkt. Mocht je nog meer groenten erin willen stoppen, kies dan voor bijvoorbeeld spinazie, courgette of paprika.

Ga je deze pasta met romige bloemkoolsaus (vegan) ook eens maken? Dan zou ik het natuurlijk leuk vinden als je mij tagged op Instagram of Facebook.

Ben je benieuwd naar andere vegan pasta recepten? Probeer dan eens de vegan pompoenpasta of de pasta met truffelroomsaus.

Pasta met bloemkoolsaus

Pasta met romige bloemkoolsaus (vegan)

Een heerlijke pasta met een plantaardige romige bloemkoolsaus en kastanje champignons.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang diner
Porties 3 personen

Equipment

  • Koekenpan
  • Foodprocessor / krachtige blender

Ingrediënten
  

  • 300 gr tagliatelle of andere pasta
  • Scheutje olijfolie
  • 450 gr bloemkool
  • 300 gr kastanje champignons
  • 100 ml oatly haver cuisine
  • el edelgistvlokken
  • 1 uitgeperst knoflookteentje
  • ½ tl uienpoeder
  • ¼ tl gemalen zwarte peper
  • ½ el complete seasoning kruiden
  • ¼ tl zout

Garnering

  • Peper en zout naar smaak
  • Snufje peterselie
  • (Vegan) parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Limoensap

Instructies
 

  • Kook de pasta gaar volgende de bereidingswijze op de verpakking. Doe een scheutje olijfolie en een snuf zout bij het water.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en kook dit ongeveer 15 minuten, zodat de bloemkool goed zacht wordt.
  • Snijd ondertussen de champignons in plakjes en bak ze voor enkele minuten in een koekenpan.
  • Wanneer de bloemkool gaar gekookt is, spoel je de roosjes af met koud water en laat je het even uitlekken.
  • Doe de bloemkoolroosjes en alle overige ingrediënten voor de pasta in de foodprocessor en blend tot een gladde saus.
  • Schenk de saus in een koekenpan, verwarm dit en doe de pasta bij de saus. Meng alles goed door elkaar en voeg ook de champignons doe.
  • Verdeel de pasta over de borden en strooi er nog wat peper, zout, peterselie, (vegan) parmezaanse kaas en olijfolie overheen.
Trefwoord bloemkool, pasta

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*