Ga terug Email Link
Gnocchi met tomatensaus en zeekraal

Gnocchi met tomatensaus en zeekraal

Een makkelijk en heerlijk gnocchi recept met verse tomatensaus en zeekraal in knoflookboter.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang diner
Keuken Italiaans

Equipment

  • Oven
  • Blender of staafmixer
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

Tomatensaus

  • 350 gr cherry tomaten
  • 2 knoflook teentjes
  • 1 el gedroogde basilicum
  • 1 el gedroogde oregano
  • ½ el gedroogde tijm
  • ½ tl zout
  • ½ tl chili vlokken Voeg meer toe voor extra pit
  • Snufje peper
  • 2 el olijfolie
  • 20 ml ongezoete plantaardige melk

Zeekraal

  • 100 gr zeekraal
  • 2 el (plantaardige) boter
  • 1 knoflook teentje

Gnocchi

  • 1 pak gnocchi (500 gr)
  • 2 el olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de tomaatjes in een ovenschaal samen met de gepelde knoflook en alle kruiden. Schenk hier 2 el olijfolie overheen en meng door elkaar. Zet nu voor 30 minuten in de oven.
  • Was de zeekraal en verwijder de harde uiteindes.
  • Verhit 2 el plantaardige boter in een pan, fruit een fijngehakt teentje knoflook hierin en bak vervolgens de zeekraal zo'n 3-5 minuten in de knoflookboter.
  • Bak de gnocchi in 2 el olijfolie voor zo'n 5-7 minuten.
  • Haal de tomaten uit de oven en blend tot een gladde saus. Voeg hier ook de plantaardige melk aan toe.
  • Schenk de saus bij de gnocchi, meng goed door elkaar en serveer met de zeekraal.
Trefwoord gnocchi