Ga terug Email Link
Vegan bananenbrood recept

Vegan bananenbrood

Heb je rijpe bananen over? Maak dan eens dit heerlijke vegan bananenbrood. Super lekker als ontbijt of tussendoortje.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Gang Ontbijt, Zoetigheid
Porties 1 bananenbrood

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 230 gr bloem of speltmeel
  • 110 ml plantaardige melk
  • 4 stuks grote rijpe bananen
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el citroensap of appelazijn
  • 2 el agave siroop
  • 2 el zonnebloemolie
  • 35 ml appelmoes
  • 1 snufje zout
  • 2 handjes amandel schaafsel (optioneel voor de bovenkant)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
  • Prak 3 van de 4 bananen en voeg alle natte ingrediënten hieraan toe.
  • Meng de droge ingrediënten in een andere kom en voeg de natte ingrediënten hier vervolgens aan toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Vet de cakevorm in met een beetje olie en giet het beslag hierin. Snijd de banaan die je over hebt in de lengte doormidden en leg deze helften bovenop de cake. Bestrooi vervolgens met het amandelschaafsel.
  • Zet het bananenbrood voor 50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het daarna even afkoelen en serveer eventueel met (plantaardige) yoghurt en vers fruit.
Trefwoord bananen, bananenbrood, cake