Vegan bananenbrood recept

Vegan bananenbrood

Bananenbrood is volgens mij één van de meest populaire recepten ooit. Je hoeft je Instagram of Facebook maar te openen en je ziet weer een bananenbrood voorbij komen. Gek vind ik het niet, want het is gewoon heel erg lekker. Het beslag heb je binnen 10 minuten gemaakt en dan schuif je het zo de oven in. Ik vind het zelf heerlijk als ontbijt of tussendoortje en zorg er dan ook regelmatig voor dat ik weer een lekker bananenbrood op voorraad heb.

Gezond bananenbrood

Dit vegan bananenbrood recept is super gezond, want er zitten geen toegevoegde suikers in. De rijpe bananen zorgen al voor een heerlijke zoete smaak. Ik voeg zelf meestal een kleine beetje agave siroop toe wat de zoete smaak nog wat benadrukt, maar dit zou je zelfs weg kunnen laten. Vraag jij je af hoe rijp de bananen nou eigenlijk moeten zijn voor dit bananenbrood?Nou eigenlijk, zo rijp als mogelijk. De schil mag echt heel erg donker zijn, want dan zijn de bananen lekker zacht en super zoet.

Hoe maak je dit simpele bananenbrood?

Een makkelijker recept kan ik me niet bedenken. Om dit bananenbrood te maken hoef je alleen de bananen te prakken, hier alle natte ingrediënten aan toevoegen en alle droge ingrediënten in een andere kom te mengen. Vervolgens voeg je de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten, meng je alles kort door elkaar en giet je het in de cakevorm. De banaan die je over hebt snijd je in de lengte doormidden en leg je op de bovenkant. Hier strooi je nog wat amandelschaafsel overheen en dan zet je het bananenbrood 50 minuten in de oven. That’s it!

Ga jij dit vegan bananenbrood ook eens maken? Dan zou ik het leuk vinden als je jouw creatie met mij deelt door mij te taggen op Instagram #vegafoodness.

Ben je benieuwd naar andere bananenbrood recepten? Bekijk dan eens:

Vegan bananenbrood recept

Vegan bananenbrood

Heb je rijpe bananen over? Maak dan eens dit heerlijke vegan bananenbrood. Super lekker als ontbijt of tussendoortje.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Gang Ontbijt, Zoetigheid
Porties 1 bananenbrood

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 230 gr bloem of speltmeel
  • 110 ml plantaardige melk
  • 4 stuks grote rijpe bananen
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el citroensap of appelazijn
  • 2 el agave siroop
  • 2 el zonnebloemolie
  • 35 ml appelmoes
  • 1 snufje zout
  • 2 handjes amandel schaafsel (optioneel voor de bovenkant)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
  • Prak 3 van de 4 bananen en voeg alle natte ingrediënten hieraan toe.
  • Meng de droge ingrediënten in een andere kom en voeg de natte ingrediënten hier vervolgens aan toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Vet de cakevorm in met een beetje olie en giet het beslag hierin. Snijd de banaan die je over hebt in de lengte doormidden en leg deze helften bovenop de cake. Bestrooi vervolgens met het amandelschaafsel.
  • Zet het bananenbrood voor 50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het daarna even afkoelen en serveer eventueel met (plantaardige) yoghurt en vers fruit.
Trefwoord bananen, bananenbrood, cake

Eén reactie

  1. Pingback: Vegan chocolate chip bananenbrood - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*