Vegan mango passievrucht cheesecake
Deze heerlijke cheesecake is een échte guilty pleasure! De mango en passievrucht zorgen voor een ultieme smaaksensatie en de kokoscrème die erin verwerkt zit, maakt het heerlijk romig.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 6 uur uur
Totale tijd 6 uur uur 30 minuten min
Bodem
- 150 gr havermout
- 50 gr dadels
- 2 el agave siroop
- 8 el gesmolten kokosolie
- Snufje zout
Vulling
- 300 gr rijpe mango
- 60 ml passievruchten sap ongeveer 6 passievruchten
- 1 el limoen
- 300 ml amandelmelk
- 80 gr coconut cream (santen)
- 1 el gesmolten kokosolie
- 60 gr agave siroop
- 1,5 el maizena
- 2 tl agar agar
Bodem
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Maal de havermout fijn in een blender, totdat er meel ontstaat. Voeg hier alle overige ingrediënten aan toe en blend alles goed door elkaar.
Vet een springvorm in met een beetje kokosolie en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en de rand. Je kunt het aandrukken met de achterkant van een lepel.
Zet de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat het vervolgens volledig afkoelen.
Vulling
Pers het sap uit de passievruchten en zeef de pitjes eruit.
Doe het passievruchten sap, de limoen, amandelmelk, agave siroop en de geschilde mango in een blender en mix totdat er een gladde massa ontstaat.
Giet de vulling in een pannetje en zeef de maïzena en agar agar boven hetzelfde pannetje. Voeg vervolgens de gesmolten kokosolie toe en meng alles door elkaar.
Voeg de coconut cream toe aan het mango mengsel en breng het geheel rustig aan de kook. Wacht totdat de coconut cream gesmolten is (blijf roeren) en laat het dan nog een aantal minuten sudderen totdat het mengsel wat dikker wordt.
Verdeel het mengsel voor de vulling over de afgekoelde bodem en laat het geheel ook weer volledig afkoelen. Dit kan wel een aantal uurtjes duren. Zet het daarna voor minimaal 6 uurtjes in de koelkast.
Bestrooi de cheesecake eventueel met vers fruit en/of kokosrasp.
Enjoy!