Vegan mango passievrucht cheesecake

Vegan mango passievrucht cheesecake

Mango, passievrucht en een vleugje kokos. Wat een geweldige combinatie! Dit is mijn all time favourite taart en ik ben bang dat dit niet heel snel zal veranderen. De bodem maak ik van onder andere havermout en dadels, heel simpel dus. De vulling is eigenlijk ook heel eenvoudig om te maken, zolang je de juiste hoeveelheden aanhoudt. Zorg er wel voor dat je hele rijpe mango’s gebruikt voor deze taart. Doe je dit niet, dan zal de taart echt minder smaak hebben. Oh ja, en mocht je geen passievruchten meer kunnen vinden? Gebruik dan passievruchten sap van bijvoorbeeld Coolbest.

Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂

Vegan mango passievrucht cheesecake

Vegan mango passievrucht cheesecake

Deze heerlijke cheesecake is een échte guilty pleasure! De mango en passievrucht zorgen voor een ultieme smaaksensatie en de kokoscrème die erin verwerkt zit, maakt het heerlijk romig.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 30 minuten
Gang Zoetigheid
Porties 18 cm springvorm

Equipment

  • Oven
  • Blender
  • Kookpan

Ingrediënten
  

Bodem

  • 150 gr havermout
  • 50 gr dadels
  • 2 el agave siroop
  • 8 el gesmolten kokosolie
  • Snufje zout

Vulling

  • 300 gr rijpe mango
  • 60 ml passievruchten sap ongeveer 6 passievruchten
  • 1 el limoen
  • 300 ml amandelmelk
  • 80 gr coconut cream (santen)
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 60 gr agave siroop
  • 1,5 el maizena
  • 2 tl agar agar

Instructies
 

Bodem

  • Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
  • Maal de havermout fijn in een blender, totdat er meel ontstaat. Voeg hier alle overige ingrediënten aan toe en blend alles goed door elkaar.
  • Vet een springvorm in met een beetje kokosolie en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en de rand. Je kunt het aandrukken met de achterkant van een lepel.
  • Zet de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat het vervolgens volledig afkoelen.

Vulling

  • Pers het sap uit de passievruchten en zeef de pitjes eruit.
  • Doe het passievruchten sap, de limoen, amandelmelk, agave siroop en de geschilde mango in een blender en mix totdat er een gladde massa ontstaat.
  • Giet de vulling in een pannetje en zeef de maïzena en agar agar boven hetzelfde pannetje. Voeg vervolgens de gesmolten kokosolie toe en meng alles door elkaar.
  • Voeg de coconut cream toe aan het mango mengsel en breng het geheel rustig aan de kook. Wacht totdat de coconut cream gesmolten is (blijf roeren) en laat het dan nog een aantal minuten sudderen totdat het mengsel wat dikker wordt.
  • Verdeel het mengsel voor de vulling over de afgekoelde bodem en laat het geheel ook weer volledig afkoelen. Dit kan wel een aantal uurtjes duren. Zet het daarna voor minimaal 6 uurtjes in de koelkast.
  • Bestrooi de cheesecake eventueel met vers fruit en/of kokosrasp.
  • Enjoy!
Trefwoord cheesecake

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*