Vegan poppy seeds pannenkoeken
Vegan maanzaad pannenkoekjes met vanille en vers fruit.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
- 200 gr bloem
- 360 ml amandelmelk
- 1 el limoensap
- 1 el agave siroop
- 1 tl vanille extract
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- Snufje zout
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el maanzaad
Meng de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en maanzaad in een kom.
Meng in een andere kom de melk, limoensap, agave siroop, olie en vanille extract.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer alles goed door elkaar. Doe dit niet te lang, want dan worden de pannenkoeken niet zo fluffy.
Laat het mengsel 5 minuten staan.
Verhit een klein beetje kokosolie of plantaardige boter in een pan en bak de pannenkoeken gaar.
Bestrooi de pannenkoeken met verse aardbeien en schenk er wat agave siroop overheen.
Enjoy!
Trefwoord aardbei, maanzaad, pannenkoeken, vegan