Vegan poppy seeds pannenkoeken met vanille. Ik eet dit het liefst elk weekend! De poppy seeds (maanzaad) zorgen voor een lekkere crunchy bite en de vanille smaak laat je binnen 10 minuten een hele stapel van deze pannenkoeken opeten.. oeps! Ik eet het meestal met vers fruit en nog wat extra agave siroop of pannenkoeken stroop.
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂
Vegan poppy seeds pannenkoeken
Equipment
- Koekenpan
Ingrediënten
- 200 gr bloem
- 360 ml amandelmelk
- 1 el limoensap
- 1 el agave siroop
- 1 tl vanille extract
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- Snufje zout
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el maanzaad
Topping
- Aardbeien
- Agave siroop
Instructies
- Meng de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en maanzaad in een kom.
- Meng in een andere kom de melk, limoensap, agave siroop, olie en vanille extract.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer alles goed door elkaar. Doe dit niet te lang, want dan worden de pannenkoeken niet zo fluffy.
- Laat het mengsel 5 minuten staan.
- Verhit een klein beetje kokosolie of plantaardige boter in een pan en bak de pannenkoeken gaar.
- Bestrooi de pannenkoeken met verse aardbeien en schenk er wat agave siroop overheen.
- Enjoy!