Ga terug Email Link
Truffelpasta

Pasta met truffelroomsaus (vegan)

Een heerlijke pasta met vegan truffelroomsaus, kastanje champignons en courgette.
Totale tijd 20 minuten
Gang diner
Porties 4 personen

Equipment

  • Kookpan
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 1 potje truffel tapenade van de Albert Heijn
  • 1 pakje Oatly haver cuisine
  • 10 cherry tomaten
  • 250 gr kastanje champignons
  • 1 courgette
  • ½ ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el maïzena
  • 300 gr tagliatelle
  • 1 handje walnoten
  • Truffelolie (optioneel)

Instructies
 

  • Kook de tagliatelle gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Besprenkel de cherry tomaten met olijfolie, peper en zout en zet ze een kwartiertje in de oven op 180 graden.
  • Snijd de ui en knoflook fijn en de champignons en courgette in plakjes.
  • Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg vervolgens de courgette en champignons toe en bak het enkele minuten.
  • Voeg de truffel tapenade en haver cuisine toe aan de pan met groenten en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en eventueel kruiden naar wens.
  • Maak een mengsel van de eetlepel maïzena en een eetlepel water. Voeg dit toe aan de groenten en truffelsaus om de saus iets dikker te maken.
  • Voeg de tagliatelle aan de saus met groenten toe en roer alles goed door elkaar. Verdeel de pasta over de borden en leg de geroosterde tomaten en walnoten er bovenop.
  • Enjoy!
Trefwoord pasta, truffel