Truffelpasta

Pasta met truffelroomsaus (vegan)

Veel mensen zijn gek op truffel. Truffelpasta is dan ook een populair gerecht. Ik vind het zelf lekker om truffel te verwerken in een roomsaus en dit door de pasta te mengen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig diverse plantaardige producten waarmee je een heerlijke roomsaus kunt maken. Neem bijvoorbeeld alphro of oatly cuisine, deze producten zijn een goed alternatief voor de standaard kookroom. Aangezien truffel vrij prijzig is, koop ik meestal de truffel tapenade van de Albert Heijn. Deze is budget vriendelijk, maar heeft niet een hele sterke smaak. Om de truffel smaak iets te versterken schenk ik meestal nog een scheutje truffelolie over mijn bordje met pasta. Dit maakt het écht af!

Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂

Truffelpasta

Pasta met truffelroomsaus (vegan)

Een heerlijke pasta met vegan truffelroomsaus, kastanje champignons en courgette.
Totale tijd 20 minuten
Gang diner
Porties 4 personen

Equipment

  • Kookpan
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 1 potje truffel tapenade van de Albert Heijn
  • 1 pakje Oatly haver cuisine
  • 10 cherry tomaten
  • 250 gr kastanje champignons
  • 1 courgette
  • ½ ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el maïzena
  • 300 gr tagliatelle
  • 1 handje walnoten
  • Truffelolie (optioneel)

Instructies
 

  • Kook de tagliatelle gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Besprenkel de cherry tomaten met olijfolie, peper en zout en zet ze een kwartiertje in de oven op 180 graden.
  • Snijd de ui en knoflook fijn en de champignons en courgette in plakjes.
  • Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg vervolgens de courgette en champignons toe en bak het enkele minuten.
  • Voeg de truffel tapenade en haver cuisine toe aan de pan met groenten en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en eventueel kruiden naar wens.
  • Maak een mengsel van de eetlepel maïzena en een eetlepel water. Voeg dit toe aan de groenten en truffelsaus om de saus iets dikker te maken.
  • Voeg de tagliatelle aan de saus met groenten toe en roer alles goed door elkaar. Verdeel de pasta over de borden en leg de geroosterde tomaten en walnoten er bovenop.
  • Enjoy!
Trefwoord pasta, truffel

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*