Ga terug Email Link
Vegan quiche

Vegan quiche

Een makkelijke vegan quiche met lekker veel groenten.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang diner
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 6 plakjes hartige taart deeg
  • 150 gr kikkererwten meel
  • 300 ml water
  • 5 cherry tomaten
  • 250 gr kastanje champignons
  • 7 groene asperges
  • 100 gr spinazie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el edelgistvlokken
  • 1 el tijm
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl uienpoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • Vegan geraspte kaas (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
  • Laat het hartige taart deeg ontdooien en verdeel over een ingevette bakvorm. Bestrooi het deeg met 1/2 el van de tijm.
  • Doe het kikkererwten meel in een kom en giet het water erbij. Meng het meel, water, edelgistvlokken en alle kruiden door elkaar en laat het 15 minuten staan.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de knoflook en ui glazig. Voeg daarna de gesneden champignons, asperges en spinazie toe. Bak dit ongeveer 3 minuten.
  • Doe de groenten bij het mengsel van kikkererwten meel en roer het door elkaar. Verdeel dit mengsel vervolgens over de bodem van de quiche.
  • Druk de gehalveerde cherry tomaten in de quiche en strooi eventueel 2 handjes geraspte kaas eroverheen.
  • Bak de quiche gaar in ongeveer 35 minuten.
  • Enjoy!
Trefwoord quiche